به گزارش قدس آنلاین سیدناصر موسوی لارگانی در گفتوگو با ایسنا افزود: متاسفانه دولت قبل بودجه را با کسری ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی تحویل داد؛ به غیر از آنکه ۵۴ هزار میلیارد تومان تنخواه بانک مرکزی مصرف شده بود و ۶۰ هزار میلیارد تومان در خزانه بدون اعتبار باقی مانده بود.
نماینده فلاورجان در ادامه با تاکید بر این مطلب که رشد نقدینگی در هشت سال بیش از هشت برابر شده و هزینههای جاری دولت نیز ۱۰ برابر افزایش یافته بود، یادآور شد: دولت سیزدهم از بدو فعالیت به کنترل ریشههای تورم همت گمارد؛ نرخ تورم با ۱۹ واحد درصد کاهش از زمان شروع دولت تاکنون در آذرماه ۱۴۰۱ به ۴۰ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: در بودجه سال آینده هم دولت از یکسو سعی بر کاهش تسهیلات تکلیفی داشته تا زمینه افزایش بدهی آنها به بانک مرکزی و خلق پول کنترل شود و از سوی دیگر با واقعی دیدن منابع درآمدی، بودجهای تراز را به مجلس تحویل داده است تا رویکرد عدم استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول در سال آینده هم ادامه پیدا کند.
موسوی لارگانی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی افراد از روی بی اطلاعی یا هر هدف دیگری عنوان می کنند لایحه بودجه سال آینده ۵۰۰ هزار میلیارد تومان کسری دارد؛ در حالی که حتی دولت بودجه سال گذشته را که به علت عملکرد ناصواب دولت گذشته با ۴۸۰ هزار میلیارد تومان کسری تحویل دولت سیزدهم شده بود را بدون استقراض و البته با پرداخت تعهدات دولت قبل به پایان رسید. امسال نیز تا کنون استقراض و چاپ پول برای تامین هزینه های جاری رخ نداده و براساس گزارش خزانه، منابع درآمدی دولت تا پایان سال محقق خواهد شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به این مطلب که البته شرط نداشتن کسری بودجه در سال آینده عدم افزایش غیرواقعی منابع درآمدی دولت در مجلس است، گفت: چون سقف درآمدی بودجه ۱۴۰۲ حداکثر ظرفیت دولت است و اگر مانند ادوار گذشته، مجلس منابع غیرپایدار را اضافه کند، حتما به کسری بودجه و تورم منتهی خواهد شد.
وی ادامه داد: کارشناسان همگی اذعان دارند تورم ۶۰ درصدی که تحویل دولت شده قابل حذف یکباره نیست اما رویکرد دولت نشان دهنده کنترل تدریجی تورم البته بدون در پیش گرفتن سیاست های انقباضی است؛ چون دولت اعتقاد دارد بهبود واقعی قدرت خرید مردم از مسیر افزایش رشد اقتصادی محقق خواهد شد.
موسوی لارگانی تاکید کرد: امسال تورم تولیدکننده (تورم پیش رو) از ۸۳ درصد به ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد؛ البته همین عدد ۴۰ درصد فعلی هم خوب نیست، اما نشان میدهد وضعیت رو به بهبود است. سیاست دولت در بودجه ۱۴۰۲ از یکسو کمک به تولید با کاهش ۷ درصدی مالیات و تسهیلات دیگر است، از سوی دیگر بر کنترل ریشههای تورم توجه خوبی صورت گرفته است.
نظر شما